Socialkontoret, Individ- och familjeomsorgen

Du är välkommen till Norberg, den lilla kommunen med det stora hjärtat. Våra verksamheter speglas av ett stort engagemang bland medarbetarna, korta beslutsvägar och gemenskap. Vill du vara en del av detta är du varmt välkommen.

Vill du arbeta för barn och ungas bästa? Kom och jobba hos oss! Vi utökar med ytterligare en tjänst och söker en till socialsekreterare till enheten barn och familj.

Individ- och familjeomsorgen i Norbergs kommun genomgår just nu ett gediget förändringsarbete för att skapa en så bra arbetsmiljö som möjligt men även en arbetsplats där du som individ ges utrymme för utveckling i din roll. En del i detta är att vi utökar teamet med ytterligare en socialsekreterare, vilket innebär att tre blir fyra.

I gruppen barn och unga är vi idag en enhetschef, tre socialsekreterare, en mottagningssekreterare, två familjebehandlare och två familjehemssekreterare. Verksamheten bedrivs i enlighet med aktuell lagstiftning, nationella riktlinjer och andra vägledande dokument.

Tjänsten och arbetsuppgifter

Vi söker en socialsekreterare som kommer att arbeta med att utreda, besluta och följa upp insatser för barn, ungdom och deras familjer. Vi arbetar enligt SoL, LVU och utreder enligt BBIC med fokus på barns behov. Tillsammans strävar vi efter att skapa en god arbetssituation för våra medarbetare där du kan utföra ett rättssäkert arbete och ge god service till medborgaren. Samverkan är en viktig del av uppdraget. Vi har ett etablerat och välfungerande samarbete mellan olika delar av verksamheten och externt med andra myndigheter.

Arbetet innebär en nära dialog med barn och föräldrar och dennes nätverk men även samverkan med andra aktörer såväl inom som utanför förvaltningen.

Du erbjuds ett omväxlande och utvecklande arbete i nära samarbete men kompetenta medarbetare. Du har en enhetschef som finns nära dig i vardagen och en mentor som finns till ditt förfogande så länge som du är ny i arbetet.

Kvalifikationer

För tjänsten krävs att du har en socionomexamen. Har du erfarenhet av handläggning inom den sociala barn- och ungdomsvården är detta meriterande.

Vi söker dig som är flexibel, har ett positivt förhållningssätt och har förmåga att sätta sig in i någon annans perspektiv. Du arbetar bra med andra, lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du planerar, organiserar, prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och håller dig till angivna tidsramar. Vi vill att du är lyhörd samt att du bidrar till ett gott arbetsklimat. Du är lugn stabil och har förmågan att hålla fokus på rätt saker och driva arbetsprocesser vidare. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Dokumentation och kommunikation är en stor del av vårt arbete och du behöver därför kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift i det svenska språket. Utbildning i BBIC och Signs of Safety är meriterande.

Övrigt

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Förutom ett omväxlande arbete och härliga kollegor, erbjuds du friskvårdsbidrag, möjlighet till flexibel arbetstid och distansarbete

Välkommen med din ansökan. Urval och intervjuer sker löpande och kan ske innan ansökningstiden har gått ut. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Norberg
Län Västmanlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/25
Kontakt
  • Karin Liljeqvist, 0223-29216
Publicerat 2024-04-29
Sista ansökningsdag 2024-05-29

Tillbaka till lediga jobb