Socialkontoret, Vård och omsorg

Du är välkommen till Norberg, den lilla kommunen med det stora hjärtat. Våra verksamheter speglas av ett stort engagemang bland medarbetarna, korta beslutsvägar och gemenskap. Vill du vara en del av detta är du varmt välkommen.

Socialkontoret i Norberg är inne i en spännande utveckling för att möta Nära vård och en ny socialtjänstlag på bästa sätt. Vi söker nu en engagerad och erfaren legitimerad sjuksköterska, arbetsterapeut eller fysioterapeut, gärna med chefserfarenhet, som vill utveckla den kommunala primärvården för att möta framtidens behov.

Om tjänsten

Som enhetschef för kommunal primärvård och korttidsboende i Norbergs kommun ansvarar du för den kommunala hälso- och sjukvården inom särskilt boende, hemsjukvård och LSS-boenden. I din roll leder du en enhet bestående av legitimerade sjuksköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, rehab assistenter samt undersköterskor på kommunens korttidsboende.
Du arbetar nära avdelningschefen, som även är medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS).  Ditt främsta fokus är att tillsammans med kollegor, medarbetare och externa samverkansparter utveckla den kommunala hälso- och sjukvården med fokus på tillgänglighet, delaktighet, patientsäkerhet och kvalitet.

Du planerar, leder och följer upp verksamheten utifrån uppsatta mål och har personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du kommer att ingå i en ledningsgrupp som utgörs av avdelningschef, och enhetschefer.

Egenskaper/förmågor

I ditt chef- och ledarskap är du trygg, metodisk och tydlig. Du har ett inspirerande och coachande sätt att leda med ett lösningsfokuserat förhållningssätt.

Du har kunskaper om systematiskt arbetsmiljöarbete och förmåga att omsätta det i praktiskt arbete. Du är ansvarstagande och har förmågan att arbeta strukturerat på en operativ nivå.

Du håller dig entusiastisk och positiv samt skapar motivation även i utmanande situationer och välkomnar nya perspektiv för att kunna stimulera innovation och förändring. Du främjar både egna och andras idéer om hur verksamheten kan förbättras.

Du har förmåga att se till helheten på både kort och lång sikt, och du förstår hur människor tar till sig kommunikation. Ditt sätt att leda skapar engagemang och delaktighet. Du har förmåga att ta initiativ och är intresserad av att driva kommunala hälso- och sjukvårdsfrågor framåt. I uppdraget samverkar du med kollegor och biståndshandläggare samt den regiondrivna primärvården.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, arbetsterapeut eller fysioterapeut. Det är meriterande om du har chefserfarenhet och har erfarenhet av att leda och driva förändringsarbete.

Vad vi erbjuder

Som medarbetare inom Norbergs kommun erbjuds du, utöver stimulerande arbete och ett gott arbetsklimat, en del förmåner som bland annat våra kollektivavtalade försäkringar, friskvårdsbidrag, visst distansarbete och flexibel arbetstid, cykelförmån och att lämna blod på betald arbetstid.

Övrigt

Urval och intervjuer sker fortlöpande och tjänsten kan komma tillsättas under ansökningsperioden

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 procent, 40/40
Ort Norberg
Län Västmanlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/36
Kontakt
  • Jenny Hellström, avdelningschef, 0223-29243
Facklig företrädare
  • Söks via kommunens växel, 0223-29000
Publicerat 2024-07-08
Sista ansökningsdag 2024-08-11
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb