Socialkontoret, Individ och arbetsliv

Du är välkommen till Norberg, den lilla kommunen med det stora hjärtat. Våra verksamheter speglas av ett stort engagemang bland medarbetarna, korta beslutsvägar och gemenskap. Vill du vara en del av detta är du varmt välkommen.

Socialkontoret i Norberg är inne i en spännande utveckling. Vi har bland annat ökat antalet enhetschefer för att utveckla ledning och stöd i det dagliga arbetet. Nu söker vi en enhetschef till stöd och sysselsättning som tillsammans med avdelningschef och kollegor vill bidra till att kommuninvånare i behov av olika typer av stöd, insatser och sysselsättning, erbjuds verkningsfulla insatser av god kvalitét.

Är du en coachande, metodisk och tydlig ledare med förmåga att tryggt stödja medarbetarna att möta människors behov? Med bästa tillgängliga kunskap och helhetssyn, finns möjligheten för dig att vara med på Norbergs utvecklingsresa mot en socialtjänst i framtiden.

Om tjänsten

Som enhetschef för stöd och sysselsättning ansvarar du för följande delar;

  • Ekonomiskt bistånd
  • Integration
  • Arbetsmarknad och vuxenutbildning
  • Missbruk och beroende
  • Våld i nära relation
  • Boendestöd inom socialpsykiatri och bostad med särskild service enligt LSS
  • Daglig verksamhet enligt LSS samt ha visst ansvar för Vuxenutbildning

Du har arbetsmiljö- och personalansvar för cirka 25 medarbetare och kommer att ingå i en ledningsgrupp som utgörs av avdelningschefer och enhetschefer. Tillsammans med medarbetarna utvecklar du arbetet för att möta den nya Socialtjänstlagen, ser till att digitalisering är till stöd och att alla arbetar evidensbaserat med lösningsfokus.

För att klara uppdraget behöver du ha goda kunskaper i Socialtjänstlagen, Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade samt Lagen om vård av missbrukare.

I din roll säkerställer du en rättssäker och kunskapsstyrd verksamhet samt uppfyller politiska mål och ambitioner inom tilldelad ekonomisk ram.

Egenskaper och förmågor

I ditt chef- och ledarskap är du trygg, metodisk och tydlig. Du har ett inspirerande och coachande sätt att leda med ett lösningsfokuserat förhållningssätt.

Du har kunskaper om systematiskt arbetsmiljöarbete och förmåga att omsätta det i praktiskt arbete. Du är ansvarstagande och har förmågan att arbeta strukturerat på en operativ nivå.

Du håller dig entusiastisk och positiv samt skapar motivation även i utmanande situationer och välkomnar nya perspektiv för att kunna stimulera innovation och förändring. Du främjar både egna och andras idéer om hur organisationen kan förbättras.

Som ledare är du trygg och axlar ledarrollen inom ditt ansvarsområde på ett naturligt sätt. Genom din kommunikativa förmåga skapar du förutsättningar för trygghet och delaktighet. 

Kvalifikationer 

Vi söker dig som är utbildad socionom, beteendevetare eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Erfarenhet av att leda andra och arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande.

Vad vi erbjuder

Som medarbetare inom Norbergs kommun erbjuds du, utöver stimulerande arbete och ett gott arbetsklimat, en del förmåner som bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån, visst distansarbete och flexibel arbetstid.

Övrigt

Urval och intervjuer sker fortlöpande och tjänsten kan komma tillsättas under ansökningsperioden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 procent, 40/40
Ort Norberg
Län Västmanlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/37
Kontakt
  • Maria Rönnlund, avdelningschef, 0223-29236
Facklig företrädare
  • Anna Fredriksson, Vision, 0223-29149
Publicerat 2024-06-26
Sista ansökningsdag 2024-08-04
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb