Källskolan

Du är välkommen till Norberg, den lilla kommunen med det stora hjärtat. Våra verksamheter speglas av ett stort engagemang bland medarbetarna, korta beslutsvägar och gemenskap. Vill du vara en del av detta är du varmt välkommen.

På Källskolan arbetar vi med en utökad grundbemanning och i årskurs 1 kommer det att vara 1,75% lärartäthet. Till nästa läsår söker vi en lärare till i årskurs 1.
Skolan arbetar aktivt med värdegrundsarbete och vi har förmånen att ha rastvärdar ute på skolgården. Fritidshemmet ansvarar för dagliga rastaktiviteter. Källskolan har en väl utbyggd elevhälsa.

Arbetsbeskrivning

Till hösten kommer Du att ingå i arbetslaget som tar emot eleverna som börjar åk 1. Du är en tydlig ledare som sätter gränser och har höga förväntningar på eleverna. Du skapar situationer i klassrummet där eleverna lyckas med att utveckla sina förmågor med goda resultat. Du får gärna ha erfarenhet av strukturerad läs- och skrivundervisning. Skolan har påbörjat ett läsfrämjande arbete som under nästa läsår kommer att fortsätta.

På Källskolan arbetar lärare och pedagoger i arbetslag där de tillsammans driver den pedagogiska verksamheten. Kompetensutveckling sker genom kollegialt lärande. Vi använder Quiculum som kommunikationskanal med vårdnadshavare och bedömning av elever.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är behörig att undervisa elever i årskurs F-3.
God förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift. Du är en person som i alla situationer tar barnens perspektiv och hävdar läroplanens värdegrund och syn på lärande. Vare sig du har erfarenhet eller är nyutexaminerad så får du stöd och stöttning av ditt arbetslag, specialpedagoger, elevhälsa och rektor.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Villkor
För den som erbjuds anställning hos oss krävs enligt Lag om registerkontroll utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.
Intervjuer kommer att ske fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 12 augusti 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norberg
Län Västmanlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/32
Kontakt
  • Victoria Åkerlund, 0223-29142
  • Filippa Folkjern, 0223-29161
Facklig företrädare
  • Sveriges Lärare, 0223-29000
Publicerat 2024-05-21
Sista ansökningsdag 2024-06-21

Tillbaka till lediga jobb